Ny søgning

TATA SIERRA 1.9 D

HK: 63
Motorkode: 483 DL 45

Bremseskiver

1 resultater fundet
Side 1 af 1

I denne kategori finder du bremseskiver, vi har et meget bredt udvalg som du kan fordybe dig i. Bremseskiver er nu almindelige i biler. Det betyder, at hvert hjul har en bremseskiven og drejer med den som følge af denne. Bremseklodsen lægger pres på skiven for at bremse den, hvilket resulterer i en masse friktion og modstand.

Hvor ofte skal man skifte bremseskiver?

Det er svært at sige generelt, da det afhænger af forskellige faktorer, f.eks. hvordan du bremser, hvilke bremseklodser du bruger, og hvor meget din bil vejer

Hvad betyder det, at bremseskiverne er belagt?

Det betyder, at der er blevet påført et tyndt lag på bremseskiven, hvilket har flere fordele. For eksempel skaber det mindre modstand, så bremseklodsen slides langsommere. Desuden ruster bremseskiven ikke så hurtigt.

Slidte bremseskiver ser sådan her ud:

Hvis dine bremseskiver er slidte, vil du bemærke, at din bil er længere tid om at standse. Du kan også høre en knirkende lyd, når du bremser. Hvis du har mistanke om, at dine bremseskiver er slidte, skal du tage din bil til en mekaniker.

Hvad er en bremseskive lavet af?

Bremseskiver er normalt fremstillet af støbejern. Nogle bremseskiver er dog fremstillet af keramik. Keramiske bremseskiver er dyrere, men har flere fordele i forhold til bremseskiver af støbejern. De skaber f.eks. mindre bremsestøv og modstår slid bedre.

Belagte bremseskiver har et lag materiale påført dem. Denne belægning kan påføres både på støbejerns- og keramiske bremseskiver. Belægningen tjener flere formål, f.eks. at reducere bremsestøj, reducere bremsestøv og modstå slid.